Tips og triks

Tips og triks

I dette innlegget finner du en del praktiske tips og triks for tøybleiebrukere.

Foto: Ste Elmore (CC) http://bit.ly/1WMw0UH

Delvis bleiefri

Vil du spare på bleievask og helst ikke få bæsjeflekker i bleiene? Da kan bleiefri metode (EC) være et smart supplement.

Hvordan ta på en tøybleie

På generelt grunnlag kan man si det finnes mange ulike typer tøybleier, så denne måten å ta på gjelder ikke nødvendigvis for akkurat den typen du bruker.

Innlegg – hvilken rekkefølge bør de ligge i?

Innlegg av ulike typer materialer har ulik absorberingsevne, og bør derfor legges i «riktig» rekkefølge i bleien. Trykk her for å lese en oppskrift på dette.

Lekkasje

Hvis bleiene lekker, er det et eller annet som er feil. Trykk her for å lese om mulige grunner og hva du kan gjøre med det.

Lukt

Tøybleier skal lukte rent etter vask. Opplever du vond lukt? Se «vasketips» for mulige grunner og hva du kan gjøre med det.

Nattbleie

Bleier på natten krever mer enn en dagbleier. Trykk her for å lese en oppskrift på en nattbleie som holder tett.

Ord og begreper

Det brukes en del spesielle uttrykk i «tøybleieverden». Slå gjerne opp i ordboken vår.–

Ut på tur, aldri sur … bleie

Til oppbevaring av tøybleier på tur anbefales en våtpose, som du får i mange størrelser. Skal du på ferie uten tilgang til vaskemaskin? Brettebleier er enkle å vaske for hånd. Må du av en eller annen grunn spare på klesvasken, går det an å legge tøyinnlegg inni engangsbleier hvis barnets hud reagerer på dem (du får ikke forhindret all kontakt mellom engansbleien og huden, men det minimerer den). Tøybleier og innlegg med bare tiss i kan henges til tørk og tas med hjem i bagasjen. Tørre tissebleier lukter nesten ingenting.

Vaske inn tøybleier og innlegg

Bleier og innlegg (bortsett fra mikrofiber) får full absorberingsevne etter at de er vasket en del ganger. Man behøver ikke gjøre all innvaskingen før man tar bleiene i bruk, men vær oppmerksom på at nye bleier ofte må byttes oftere eller ha flere innlegg i før de er vasket inn.

Flere tips og triks

Flere tips og triks kommer. I facebookgruppen Tøybleiesnakk kan du spørre andre tøybleiebrukere om tips og triks de har.

Legg igjen en kommentar