Sperrelag – Cover

Sperrelag eller Cover som man ofte også sier, er det som brukes for å holde enkelte tøybleier vanntette.

Sperrelag kan være av PUL, fleece eller ull. PUL er vanntett. Fleece og ull er ikke helt vanntette, men holder som regel til neste skift. Ofte har man to-tre fleece/ull cover i bruk ila en dag, og lar det ene henge til lufting mens det andre brukes, og bytter ved neste skift. Husk at ull alltid må lanoliseres for å være vanntett.

PUL – et vanntett stoff. På den rette siden (mønsteret) har man vevd polyester og på vrangen har man laminat, også kjent som Polyurethane laminat.
PUL sperrelag vaskes på 60 grader og kan luftes et par ganger mellom hver vask, om ikke sperrelaget er tilgriset med avføring.

Fleece sperrelag – holder på fukten og kan fint brukes sammen med nattbleier. Fleece sperrelaget består av polyester og avgir dessverre mye microplast ved vask. Man bør helst unngå bruk av fleece om man kan, av miljøhensyn. Hvis barnet ditt ikke tåler ull, er fleece sperrelag helt ypperlig til bruk sammen med nattbleiene.

Ull Sperrelag – mest brukt til nattbleiene. Ull puster best og holder stumpen tørr gjennom natten.
Ullsperrelag må lanoliseres, det betyr egentlig bare at man må vaske ullbuksene med en spesiell såpe til ull. Såpen gjør at ullen blir vanntett igjen, veldig enkelt forklart. Du kan blande din egen lanolinsåpe eller kjøpe ferdige såpeblandinger, både i flytende og i fast form. Lanolisering gjøres enklest og raskest ved håndvask, i en vask, balje eller bøtte.

Her kan du se forskjellige typer sperrelag og Cover