Sperrelag eller cover til tøybleier skal holde fukten inni tøybleien.

Sperrelag er ofte laget av PUL (polyurethane laminate) og veldig mange av dagens tøybleier har PUL som det ytterste laget.

Mange bruker også sperrelag til tøybleiene laget av ULL eller fleece, forskjellen fra disse sperrelagene og PUL er at Ull og fleece er mer luftig, men til gjengjeld ikke like vanntette som PUL.

For at en tøybleie skal være vanntett må det benyttes sperrelag/cover. Brettebleier, formsydde og AI2 er tøybleieløsninger som krever sperrelag eller cover. Ofte så har man to tre sperrelag/cover til bruk i løpet av dagen og som luftes og rulleres mellom hvert tøybleieskift.

Et sperrelag/cover trengs ikke å vaskes mellom hver bruk så lenge det ikke er tilgrist med avføring.

Ull sperrelag/cover må lanoliseres for å være vanntett. Denne prosessen er veldig enkel, bare tar litt tid.

Kilder: Lillegull Tøybleier