Lommebleier i barnehage

♥ Tøybleier i barnehage ♥

Bleietypen vi bruker heter lommebleier. Denne bleietypen ligner veldig på engangs, og vi leverer bleiene til dere, ferdig stappet med innlegg, og klar til bruk.

1. Åpne bleia og legg et rispapir oppi – arket skal ikke være brettet på noe slags vis, bare husk å stapp inn det som stikker ut når du er ferdig å kle på bleia.
  2. Kle på bleia – gjerne plasser den litt lavere på ryggen enn du ville gjort med engangsbleie. Knepp den igjen. Den skal være så løs i livet at den ikke blir stram på magen når barnet sitter.
  3. Dytt kanten rundt lårene godt inn i lysken – pass på at det ikke blir noen gløper. (Det er dette som avgjør hvor godt bleia holder på lekasjer). Husk å stapp inn alt som eventuelt stikker ut fra lår, rygg og mage.
  4. Sjekk bleia – Ingenting skal stikke ut, og det skal ikke være noe “rørleggersprekke” når barnet sitter eller bøyer seg fremover.

Hvis bleia kjennes hard ut når du klemmer på den fremme, så betyr det at det er mye tiss i den.

1. Når du skal kle av bleien tar du enten å bare kaster rispairet i søppelet, eller lar det ligge i bleien. Rispapir kan kastes i hvilket som helst søppel, også kompost, da det er fullstendig nedbrytbart.
  2. Bleia legger du i våtposen. NB! IKKE KAST!

Ferdig!

norsk_t_ybleieforening_900px.jpg