Formsydde og nattbleier
Foto: Omer Ziv (CC) http://bit.ly/1SlMK2d

Formsydde og nattbleier

Ønsker du å knekke nattbleiekoden? I dette innlegget gir vi deg en skuddsikker oppskrift.

Foto: Omer Ziv (CC) http://bit.ly/1SlMK2d

Den optimale bleietypen

Om natten trenger bleien mye absorbering, og som oftest nytter ikke AIO eller lommebleier. Det

beste alternativet om natten er formsydde tøybleier med sperrelag utenpå (trykk her for å se mer om ulike bleietyper). Formsydde bleier består kun av absorberende lag, og etterhvert som babyen vokser kan det være greit med ett eller to ekstra innlegg av bambus eller hamp. Man kan også bruke prefolds av bambus/hamp som innlegg i formsydde.

Ikke bruk hvilken som helst formsydd, sørg for at bleien er av bambus eller hamp.

Sperrelag utenpå

Utenpå må du ha en lekkasjebarriere, som også kalles sperrelag, for at bleien ikke skal lekke. Ullbukser er det som puster aller best, men krever et par lanoliseringer i løpet av bleieperioden. Det finnes sperrelag av fleece, ull og PUL. Hvis man bruker ullsperrelag med ullpysjamas utenpå (evt. også ullteppe/skinn) får man en nærmest helt lekkasjesikker nattbleie. Lanolisert ull både holder fukten inne, og holder på varmen selv om det blir vått. Trykk her for å lese mer om ull som sperrelag og om hvordan man lanoliserer ull.

Tørrskikt for å holde fukt unna huden

Hvis babyen din blir rød av naturmaterialer kan det være kjekt med tørrskikt, av enten fleece, coolmax, wicking jersy eller andre staydry-innlegg direkte mot huden. Tørrskiktene absorberer ingenting, men sender fukt bort fra babyens hud og inn i bleien.

Man kan også bruke ullinnlegg og silkeinnlegg som tørrskikt.

Hvor mange nattbleier trenger vi?

Dere trenger 3-4 formsydde tøybleier. De fleste nattbleier bruker litt lengre tid på å tørke enn andre bleier, derfor er det greit å ha noen å veksle på. Vasker du sjeldnere enn hver 2-3 dag bør du altså ha flere bleier til natt.

Stortissere

Formsydde kan også brukes på dagtid til babyer som tisser mer eller for deg som ønsker en luftigere løsning. Noen hybrid formsydde kan brukes hjemme uten sperrelag og syes ofte av hjemmearbeidene mødre (WAHM). Du finner mye hybrid-formsydde på Hyenacart.

Legg igjen en kommentar