Alt i ett tøybleie (All in one, AIO) er en tøybleie med alt i ett (i motsetning til blant annet tøybleier med alt i to).

Alt i ett tøybleier har vanntett sperrelag med absorberende innlegg festet inni. Innleggene i en alt i ett tøybleie kan være laget av feks. naturmaterialer som bomull eller hamp, eller syntetiske materialer som bambus eller mikrofiber.

Denne bleietypen minner mest om engangsbleier da man slipper å «sette sammen» bleien, og er en enkel bleieløsning, og ved behov kan man enkelt legge inn et ekstra innlegg for mer absorbering. Hele tøybleien vaskes i maskinen etter bruk, og en ulempe med denne typen tøybleie er at den kan bruke lengre tid på å tørke enn andre tøybleier.

Alt i ett tøybleier finnes både i enkelte størrelser eller i one size størrelser som enkelt justeres i takt med at barnet vokser. Noen alt i ett tøybleier lukkes med knapper mens andre lukkes med borrelås.

Snap in one

Noen alt i ett tøybleier kommer med innlegg som kan kneppes i. Disse bleiene kalles ofte snap in one tøybleier og fordelen med disse er at man som regel kan velge om man ønsker å bruke de som alt i ett tøybleie eller alt i to tøybleie. I tillegg kan innlegget kneppes ut ved tørking noe som ofte gjør at tøybleie tørker hurtigere.

Hvor mange alt i ett tøybleier trenger jeg?

Det anbefales 24 alt i ett tøybleier til heltids tøybleierbruk. Til en nyfødt bør man ha rundt 30 alt i ett tøybleier til heltidsbruk. Jo eldre barnet er, jo sjeldnere tisser barnet, men da gjerne mer om gangen. Derfor trenger man gjerne mer absorbering til de større barna, og det kan være nødvendig med ekstra innlegg for absorbering i alt i ett tøybleier.

Kilde: lillegullbleier.no