Ai2 tøybleier består helt enkelt av 2 deler. Sperrelag (cover) og absorbering (innlegg).
Sperrelag kan være av PUL og Ull (lanoliseres) som er vanntette.

Absorbering i ai2 kan faktisk være HVA-SOM-HELST! Du kan bruke gamle klær av bomull, feks en gammel T-skjorte. Du kan bruke brettebleier, prefolds, innlegg av bomull/hamp/bambus, håndklær, kluter og gamle klær!

Enklere å vaske

Hvis babyen/barnet bare har tisset i innlegget kan man bytte innlegg og bruker sperrelaget flere ganger. Slik sparer man også mye vask av innlegg og sperrelag. Er det kommer avføring på sperrelaget må sperrelaget vaskes. Bruker dere ullsperrelag henges sperrelaget opp til tørk hvis det er blitt litt fuktig.

Billig

Ettersom man kan bruke hva som helst av innlegg i ai2 gir det deg også muligheten til bruke tøybleier veldig billig om du ønsker det! Ai2 er derfor det billigste «systemet» man kan skaffe seg.

Hvor mange trenger man?

Til en nyfødt bør man ha minst 30 innlegg/brettebleier/prefolds og alt fra 4 til 8 sperrelag/cover til fulltidsbruk. Jo eldre barnet er, jo sjeldnere tisser barnet, men barnet tisser da mer om gangen. Derfor trenger man gjerne flere eller tykkere innlegg til de større barna.

Slik ser noen typer Ai2 tøybleier ut

Eksempler på innlegg som kan brukes som AI2 innlegg:

Lukk meny