(All in Two, Ai2) er helt enkelt en tøybleie i to deler:

1.      Sperrelag (cover). Sperrelag er et vanntett ytterlag på bleien og kan være av PUL, fleece eller lanolisert ull.

2.      Absorbering (innlegg). Innleggene i bleien kan i teorien være hva som helst: brettebleier, prefolds, tøybleie innlegg av
bomull/hamp/bambus, håndklær, kluter eller gamle klær.

Alt i to tøybleier er enkelt å vaske ettersom sperrelaget kan benyttes flere ganger så lenge det ikke har blitt møkkete (med avføring).
En annen fordel med alt i to tøybleier er at det kan være økonomisk da du kan benytte det du ønsker som innlegg og du ikke trenger så mange sperrelag.

Alt i to tøybleier finnes både i enkelte størrelser eller i one size størrelser som enkelt justeres i takt med at barnet vokser. Noen alt i to tøybleier lukkes med knapper mens andre lukkes med borrelås.

Hvor mange alt i to tøybleier trenger jeg?

Det er anbefalt rundt tre vaskbare innlegg til hvert sperrelag/cover ved bruk av alt i to tøybleier. For å kunne ha 24 alt i to tøybleier til heltidsbruk bør man derfor ha 8 cover/sperrelag og 24 vaskbare innlegg/brettebleier/prefolds.

Hos nyfødte babyer er det behov for hyppigere bleieskift i starten og man bør minst ha 30 innlegg/brettebleier/prefolds.

Jo eldre barnet er, jo sjeldnere tisser barnet, men da gjerne mer om gangen. Derfor trenger man gjerne mer absorbering til de større barna, dvs. flere eller tykkere innlegg i tøybleiene.

Kilde: lillegullbleier.no